Οι κοιλιακοί σε ένα σώμα, πέραν του αισθητικού, έχουν και τεράστια σημασία στην υγεία μας γενικότερα. Η τακτική εκγύμναση των κοιλιακών έχει δείξει μέσα από έρευνες ότι συντελεί στη μείωση παθήσεων της καρδιάς, στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην μειωμένη εμφάνιση μυοσκελετικών παθήσεων, στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, στην καλύτερη στάση σώματος κ.α..

Τα οφέλη για την υγεία είναι αμέτρητα και για αυτό από την πλευρά μας θα πρέπει να δίνεται η ανάλογη σημασία. Ωστόσο, για να αποφευχθούν διάφορες παρερμηνείες, πάμε να δούμε κάποια συνήθη λάθη. Εν συνεχεία να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας με ποιον τρόπο θα φτάσουμε στο στόχο μας.

Λανθασμένα προγράμματα για να φανούν οι κοιλιακοί σου

Ένας κλασικός τίτλος και προγράμματα όπου υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα τα οποία τελικά δεν έρχονται ποτέ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

<Χάσε το λίπος της κοιλιάς και καντο μύες>

Μια λάθος έκφραση που ακούγεται είναι ότι το λίπος χάνεται συνολικά και όχι τμηματικά.

Για την απώλεια σωματικού βάρους είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Και εν συνεχεία το λίπος δεν μετατρέπεται σε μύες, γιατί ο μυϊκός ιστός δεν σχετίζεται με το λιπώδη ιστό.

<Κάνε 2000 κοιλιακούς την ημέρα κάθε μέρα>

Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε στην προπόνηση για να δούμε αποτελέσματα στους κοιλιακούς. Επίσης πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι οι κοιλιακοί είναι μύες όπου χρειάζονται ξεκούραση. Αλλιώς θα οδηγηθούμε στην υπερπροπόνηση.

<Κάνε την ενδεδειγμένη δίαιτα για να γίνεις “φέτες”>

Άλλη μια συχνή έκφραση που ακούμε και βλέπουμε συνέχεια είναι η δίαιτα που έκανε ο/η εκάστοτε και μόλις τα δοκιμάσουμε θα δούμε τα αποτελέσματα που υπόσχονται. Είναι λάθος να συγκρινόμαστε με τον οποιοδήποτε και να θεωρούμε ότι επειδή “δούλεψε” μια συγκεκριμένη δίαιτα σε κάποιον με συγκεκριμένες ανάγκες και συγκεκριμένους στόχους ότι θα δουλέψει και σε εμάς.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτές οι δίαιτες, των οποίων δεν γνωρίζουμε και την εγκυρότητα τους, απευθύνονται για ένα συγκεκριμένο άτομο και όχι για εμάς και ο μόνος στόχος που έχουν είναι καθαρά εμπορικός.

Και αφού αναφέραμε κάποια από τα συνηθέστερα λάθη που ακούμε, πάμε να ξεδιαλύνουμε το τοπίο με τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργήσουμε σωστούς κοιλιακούς.

Κοιλιακοί: Τρόποι δημιουργίας

Ο πιο ουσιαστικός παράγοντας όταν μιλάμε για κοιλιακούς και ένα γραμμωμένο σώμα είναι η διατροφή. Όταν ακολουθούμε ένα πλάνο διατροφής εστιασμένο στον τρόπο ζωής μας και στις ανάγκες μας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσουμε συντομότερα στο ιδανικό σώμα που εμείς ονειρευόμαστε.

Γυμναστική σε όλο το σώμα και όχι εστιασμένο σε μια μόνο μυϊκή ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση είναι οι κοιλιακοί μας. Αφού, έτσι, θα υπάρχει μεγαλύτερη καύση θερμίδων και καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Το αερόβιο, σίγουρα, θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια μας για να δημιουργήσουμε τους κοιλιακούς που πάντα ονειρευόμασταν. Καθώς, θα πετύχουμε καύση θερμίδων, βελτίωση της αντοχής μας και συνολική βελτίωση της υγείας μας.

Ξεκούραση μετά την προπόνηση! Πολλές φορές αδιαφορούμε για την ξεκούραση ή ακόμα νιώθουμε τύψεις όταν έρχεται η μέρα να ξεκουραστούμε γιατί δεν κάνουμε προπόνηση. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ανάπαυση είναι μείζονος σημασίας για το χτίσιμο μυϊκής μάζας και επομένως των κοιλιακών μας.

Ύπνος. Ο ύπνος είναι μία από τις βασικότερες παραμέτρους όταν μιλάμε για μυϊκή υπερτροφία και συνδέεται άμεσα και με την ξεκούραση.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Αυτό θα πρέπει να θυμόμαστε τον πρώτο καιρό. Όταν προσπαθούμε να εντάξουμε κάτι καινούργιο στη ζωή μας, μέχρις ότου να γίνει η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική εβδομαδιαία άσκηση ρουτίνα. Υπομονή, και όλα αυτά που φανταζόμαστε θα έρθουν. Έχοντας ένα σωστό πλάνο διατροφής και γυμναστικής τα αποτελέσματα θα έρθουν και γι αυτό δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.

Η υπομονή, η επιμονή και η συνέπεια είναι οι αρετές που θα μας βοηθήσουν για να μην τα παρατήσουμε.