Το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε, αλλά σίγουρα άφησε για ακόμη μια φορά τις καλύτερες αναμνήσεις για ένα δυνατό νέο ξεκίνημα της φθινοπωρινής περιόδου.

Και τι καλύτερο από το να αρχίσετε να οργανώνετε τα πρώτα σας ταξίδια μέσα σε αυτούς τους μήνες που ακολουθούν. Ωστόσο, μια πολύ ωραία εμπειρία που αξίζει κάποιος/α να δοκιμάσει είναι το road trip.

Η επιλογή ενός road trip είναι σίγουρα αρκετά πιο διαφορετική και πιο συναρπαστική σε σχέση με τα υπόλοιπα ταξίδια. Παράλληλα, για να περάσετε ένα ευχάριστο και γεμάτο από εμπειρίες road trip, χρειάζεται να μην ξεχάσετε να πάρετε και τα κατάλληλα ρούχα που θα σας συνοδεύσουν καθόλα τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

1. Trail/Outdoor παπούτσια

Η καλύτερη επιλογή, που μπορείτε να κάνετε για τα καθημερινά παπούτσια κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας, είναι τα trail/outdoor παπούτσια.

Τα trail/outdoor παπούτσια σχεδιάστηκαν για τέτοιες περιστάσεις. Ποιος/α από εσάς δεν θα ήθελε να κάνει μια εκδρομή μέσα σε ένα δάσος; Ή να δοκιμάσετε κάποιο extreme sport, όπως η αναρρίχηση;…Αν είστε τολμηροί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σας λείψουν καθόλου τα καθημερινά αθλητικά σας παπούτσια, διότι η τα συγκεκριμένα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του καθενός.

2. Μπλούζες

Κάτι εξίσου σημαντικό που δεν πρέπει να λείπει από την βαλίτσα σας ή το backpack σας είναι ορισμένες μπλούζες ή φούτερ που σας κρατήσουν ζεστούς όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η επιλογή μπλούζας ή φούτερ βασίζεται, συνήθως, στο υλικό κατασκευής της. Οι περισσότερες είναι κατασκευασμένες σε μεγάλο ποσοστό από βαμβάκι, αποτελώντας το ιδανικό υλικό που θα σας κρατήσει μια σταθερή θερμοκρασία στο σώμα σας. Ωστόσο, πλέον μπορείτε να βρείτε και μπλούζες κατασκευασμένες από διπλά πλεκτό fleece ύφασμα, που είναι ελαφρύτερο, πιο λείο, ελαστικό, αλλά εξίσου ζεστό και άνετο.

3. Παντελόνια

Μια μπλούζα χρειάζεται να συνδυαστεί και με το κατάλληλο παντελόνι. Η επιλογή χρώματος και μήκους είναι σχετικά εύκολο κομμάτι. Όμως, ορισμένα παντελόνια ξεχωρίζουν μεταξύ τους κυρίως λόγω υλικού κατασκευής, χρήσης και στυλ.

Αυτά τα σημεία έφεραν στο προσκήνιο παντελόνια:

  • αντί για βαμβάκι σε πολυεστέρα (100%),
  • αντί για καθαρά γυμναστικό παντελόνι σε καθημερινό
  • αντί για ελεύθερο τελείωμα σε λάστιχο

Το καθένα μπορεί να σας βοηθήσει τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, ανάλογα το υλικό, την χρήση και το στυλ προτίμησής σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας εξυπηρετήσει στις ανάγκες ενός road trip.

4. Ισοθερμικά / Αντιανεμικά

Πιθανότατα, κατά την διάρκεια ενός road trip σε περιοχές με έντονο κρύο, θα χρειαστείτε να έχετε μέσα στην βαλίτσα σας ένα ή και παραπάνω ισοθερμικά. Θα σας κρατήσει ζεστούς και θα σας βοηθήσει να αναπνέει καλύτερα το δέρμα σας στις κρύες συνθήκες.

Παράλληλα, μια ακόμη λύση θα περιπάτους, γυμναστική ή και βόλτας αποτελούν τα αντιανεμικά. Τα αντιανεμικά υλικά που διαθέτουν θα σας προστατεύσουν από τις έντονες καιρικές συνθήκες και τον αέρα.

5. Σακίδιο

Εκτός από μια κλασσική βαλίτσα, όπου εκεί συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των ρούχων, χρειάζεται να έχετε μαζί σας και ένα σακίδιο που θα σας διευκολύνει από το να στριμώξετε όλα σας τα πράγματα στην βαλίτσα σας.

Σήμερα, υπάρχουν ενδεικτικά σακίδια για την χρήση ενός road trip, τα οποία είναι αδιάβροχα, με πολλαπλές θήκες και εύκολα στην μεταφορά τους. Επίσης, είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα σακίδιο που θα έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα σε L, ώστε να χωρέσετε με άνεση τα αγαπημένα σας αγαθά.

Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή σακιδίου με μεγάλες τσέπες στο κάτω μέρος ώστε να φυλάσσετε τα παπούτσια σας.

trail.outdoor-syrrakos-sport-1

Συνεπώς, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν διαλέγετε να κάνετε ένα road trip χρειάζεται να έχετε προετοιμαστεί και με τα κατάλληλα ρούχα. Επιπρόσθετα, ετοιμαστείτε για κάθε εξόρμηση με ένα απλό και πρακτικό σακίδιο που θα σας διευκολύνει σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας. Τέλος, τα καθημερινά αθλητικά σας παπούτσια μπορούν να περιμένουν για λίγες μέρες στο σπίτι, όσο εσείς χρησιμοποιείτε τα trail/outdoor παπούτσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *