Τα τελευταία χρόνια, η γυμναστική έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια για πολλούς/ές κατά την διάρκεια του εβδομαδιαίου προγράμματος. Μπορεί να έχει έτυχε να ακούσετε από κάποιον γνωστό σας ή ακόμη και τον προπονητή σας τον όρο CrossFit. Στο άκουσμα μπορεί να θυμίζει ένα πολύ δύσκολο τρόπο γυμναστικής αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ένα ακόμη τρόπο για να γυμναστείτε αποτελεσματικά.

Για του λόγου το αληθές, παρακάτω θα βρείτε τους 8 λόγους για να δοκιμάσετε το CrossFit σήμερα.

1. Αποτελεί μια πρόκληση

Δεν χρειάζεται να το βλέπετε με αρνητικό μάτι στο άκουσμά του. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που τους αρέσει να επαναπαύονται στην «ζώνη» άνεσής τους αντί να επιχειρούν το κάτι παραπάνω. Μην διστάζετε λοιπόν γιατί κάθε δοκιμασία που περνάτε είναι μια μοναδική εμπειρία και πρόκληση που θα την θυμάστε σε όλη την ζωή σας.

2. Παρουσιάζει ορατά αποτελέσματα

Σίγουρα, κάθε είδος γυμναστικής χρειάζεται να έχει μια συνέπεια στον κύκλο της. Έτσι και με το CrossFit, αν κρατήσετε μια σταθερή βάση επαναλήψεων εβδομαδιαίας γυμναστικής θα δείτε ορατά αποτελέσματα και ταυτόχρονη βελτίωση στην δύναμή σας, στην αντοχή σας και η συνολική υγεία σας.  Η υψηλή ένταση μπορεί επίσης να σας δώσει κίνητρο να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με θρεπτικά τρόφιμα, τα οποία μπορούν να παράγουν ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα.

3. Δεν υπάρχει ρουτίνα

Σε ορισμένα προγράμματα γυμναστικής, η επανάληψη των ίδιων ασκήσεων είναι σύνηθες φαινόμενο με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ρουτίνα που κουράζει. Στο CrossFit υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε καθημερινά διαφορετικές ασκήσεις, ώστε να έχετε και τα ανάλογα αποτελέσματα στο σώμα σας και την υγεία σας. Με αυτό τον τρόπο, καλλιεργείται και ένα αίσθημα χαράς και απόλαυσης κατά την διάρκεια της γυμναστικής σας.. .

4. Δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό

Δεν χρειάζεται να νιώθετε μοναξιά σε αυτή την προσπάθεια-δοκιμή. Πλέον, υπάρχει μια αρκετά διαδεδομένη κοινότητα ανθρώπων που γυμνάζεται καθημερινά με το πρόγραμμα του CrossFit. Υπάρχουν αρκετοί νεοσύλλεκτοι άνθρωποι που δοκιμάζουν αυτό το καινούργιο και δημοφιλές τρόπο γυμναστικής. Άρα, σε όλο αυτό θα έχετε συμπαραστάτες αυτά τα άτομα και συνοδούς, φυσικά, τους γυμναστές σας.

5. Τα μαθήματα είναι σύντομα

Η προπόνηση υψηλής έντασης, που αποτελεί τη βάση του προγράμματος CrossFit, είναι πιο αποτελεσματική από την άσκηση χαμηλής ή μέτριας έντασης στη βελτίωση της καρδιαγγειακής ικανότητας και της σύνθεσης του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε λιγότερο χρόνο στο γυμναστήριο και να πάρετε τα ίδια – ή καλύτερα – αποτελέσματα από ό, τι θα είχατε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου προγράμματος προπόνησης.

6. Αυξάνει την αυτοπεποίθησή

Προκαλώντας τον εαυτό σας μέρα με τη μέρα στο γυμναστήριο και συνεχίζοντας να ξεπερνάτε τους προσωπικούς σας στόχους, σας δίνει μια μεγάλη αίσθηση επίτευξης που μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που νιώθετε για τον εαυτό σας.

7. Βελτιώνει την ευελιξία και την κινητικότητα

Το CrossFit δεν αναφέρεται αποκλειστικά μόνο στα όριά σε προπονήσεις υψηλής έντασης και βαριών ανελκυστήρων. Κάθε προπόνηση περιλαμβάνει επίσης ασκήσεις για την αύξηση της ευελιξίας και της κινητικότητας(την ικανότητα των αρθρώσεών σας να κινούνται σε όλο το εύρος κίνησης).

Αυτή η εστιασμένη πλευρά του CrossFit βοηθά τους ασκούμενους και τους αθλητές σε άλλα αθλήματα να κινηθούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης όσο και στην καθημερινή τους ζωή, και να διατηρήσουν την ισορροπία στο σώμα τους. Βοηθά επίσης στην πρόληψη τραυματισμών.

8. Θα δημιουργήσετε υγιείς συνήθειες

Ίσως αρχίσετε να σκέφτεστε ότι δοκιμάζετε μια νέα προπόνηση, αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι μόνο η προπόνησή σας που επιδιορθώνει ορισμένες από τις παλιές «κακίες» συνήθειες σας. Πολλοί CrossFitters παρατηρούν ότι τρώνε πιο υγιεινά, κοιμούνται καλύτερα, βελτιώνοντας την εστίασή τους στην εργασία και αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι με το πέρασμα του καιρού και την συνεπής γυμναστικής.

Σύμφωνα με τους παραπάνω λόγους, νομίζουμε ότι το CrossFit αξίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των επόμενων στόχων που θα ολοκληρώσετε με επιτυχία. Αν και με όλα αυτά που αναλύθηκαν είναι πολύ πιθανό να το δοκιμάσετε και Σήμερα! Στο κάτω κάτω σκεφτείτε ότι θα απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία με αυτό τον διαφορετικό τρόπο γυμναστικής.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι για να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής, θα χρειαστείτε να εξοπλιστείτε και με τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για CrossFit. Έτσι, η ξεκούραση σας μετά από την έντονη γυμναστική θα είναι σίγουρα εξασφαλισμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *