Ναι, ναι το ξέρουμε! Κάνει αφόρητη ζέστη εκεί έξω και όπως είναι φυσικό θα ψάξουμε να βρούμε άμεσα τον τρόπο να δροσιστούμε. Μερικοί είναι  είναι το ντουζ στο μπάνιο, ένας χώρος όπου φιλοξενείτε μια πισίνα ή η θάλασσα.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι αποφασίζουμε να πάμε στην παραλία και να δροσιστούμε μέσα στο κρυστάλλινο νερό της θάλασσας και παράλληλα να απολαύσουμε τον καφέ μας, τον χυμό μας ή το φαγητό. Ωστόσο, πέρα από αντηλιακό, ομπρέλα και καρέκλα πρέπει να ντυθούμε και αναλόγως για την πολυπόθητη βόλτα μας στην παραλία.

Πάμε να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε μαζί μας που θα μας φανεί χρήσιμο στην διάρκεια του μπάνιου μας.

1. Καπέλο

Όπως μας έχουν τονίσει και οι ειδικοί, ο ήλιος τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αρκετά επιβλαβής για την επιδερμίδα μας, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Πέρα, λοιπόν, από το αντηλιακό μας πρέπει να έχουμε μαζί μας και ένα ωραίο αέρινο καπέλο που θα μας προστατεύει το πρόσωπο από τις ακτίνες του ηλίου. Σίγουρα θέλουμε να εφαρμόζει καλά στο κεφάλι μας, να μπορεί να αερίζεται και επίσης να ταιριάζει με το στυλ μας. Μπορούμε να βρούμε οποιοδήποτε είδος καπέλου μας κάνει πιο εντυπωσιακούς στην παραλία.

2 .Πετσέτα θαλάσσης

Ένας τρόπος που θα μπορούσαμε να στεγνώσουμε είναι ο φυσικός τρόπος, μέσω της έκθεσης μας στον ήλιο. Ωστόσο, μιας και είπαμε ότι χωρίς αντηλιακό και καπέλο είναι αρκετά επιβλαβές, χρειάζεται να φροντίσουμε να έχουμε μια πετσέτα θαλάσσης. Και δεν εννοούμε οποιαδήποτε πετσέτα που μπορούμε να βρούμε στο μπάνιο του σπιτιού μας. Μπορούμε να βρούμε ειδικευμένες πετσέτες θαλάσσης που μπορούν να απορροφήσουν γρήγορα το νερό που έχουμε πάνω στο κορμί μας και παράλληλα να το αποβάλλουν(στεγνώσουν) αρκετά εύκολα. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε την περίπτωση να πετάξουμε μια βρεγμένη πετσέτα μέσα στο αυτοκίνητό μας ή μέσα στην τσάντα μας.

3. Τσάντα – Σακίδιο

Εννοείται πως για να μεταφέρουμε αντηλιακό, πετσέτα θαλάσσης και οτιδήποτε άλλο, χρειαζόμαστε μια τσάντα ή ένα σακίδιο. Για αυτούς που το στυλ μας είναι αθλητικό ακόμη και όταν βρισκόμαστε στην παραλία, η επιλογή ενός αδιάβροχου σακιδίου είναι η κατάλληλη επιλογή. Από την άλλη μεριά για όλους εμάς που θέλουμε να νιώθουμε πιο ανάλαφρη μπορούμε να διαλέξουμε τσάντα τύπου “tote bag”. Συνήθως τέτοιου είδους τσάντες έχουν μια κεντρική θήκη, όπου κυριολεκτικά τα πετάμε όλα μέσα και ξέρουμε ότι τα έχουμε πάρει όλα μαζί μας.

4. Σαγιονάρες

Καλοκαίρι σημαίνει σαγιονάρα. Όταν βρισκόμαστε στην παραλία τίποτα δεν θέλουμε να μας θυμίζει την καθημερινότητα και τα παπούτσια που φοράμε κατά την διάρκεια. Οι σαγιονάρες πλέον αποτελούν το απαραίτητο essential για την παραλία, καθώς έχουν βελτιωθεί ποιοτικά. Πλέον, υπάρχουν ανατομικές σαγιονάρες που μπορούμε να προμηθευτούμε ώστε να τις φοράμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, τα χρώματα και τα σχέδια που κυκλοφορούν, ακολουθούν την τάση της μόδας και κατά επέκταση και το στυλ μας.

5. Σανδάλια – Θαλάσσης

Πέρα από τις διάσημες σαγιονάρες έχουμε να προτείνουμε σαν essential, και τα σανδάλια θαλάσσης. Μπορούμε να είμαστε άνετοι και προστατέψουμε τα πόδια μας με τα συγκεκριμένα σανδάλια θαλάσσης. Κατασκευασμένα από υλικό που αναπνέει, είναι ελαφριά, στεγνώνουν γρήγορα και με τον αριθμό των διαθέσιμων χρωμάτων και σχεδίων. Θα μπορούσαμε ακόμη και να τα ταιριάξουμε με το μαγιό μας! Εννοείται πως αν θέλουμε να βρούμε και για το παιδί μας, υπάρχουν διάφορα σχέδια και χρώματα που θα μπορούσαν να τα προστατέψουν από αχινούς, πετραδάκια κτλ.

Επομένως, μια βόλτα στην παραλία είναι σίγουρα απαραίτητη για να δροσιστούμε, ειδικά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τα essentials που θα μας κάνουν να απολαύσουμε παραπάνω την βουτιά μας στην θάλασσα. Για αυτό ας θυμηθούμε να κάνουμε μια βόλτα ώστε να τα προμηθευτούμε όσο είναι ακόμη καιρός.

Καλές βουτιές σε όλους και σε όλες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *