Ήρθε η στιγμή να επισκεφτούμε το γυμναστήριο! Είναι βέβαιο ότι η πρώτη φορά είναι γεμάτη ενθουσιασμό και ενέργεια για μια σκληρή γυμναστική. Προτού, όμως, φτάσουμε στον χώρο εκγύμνασης μας, χρειάζεται να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει μαζί μας όλα τα απαραίτητα πράγματα για μια ολοκληρωμένη γυμναστική.

Επομένως, πριν ξεκινήσουμε να αναχωρούμε από το σπίτι μας ή από την δουλειά μας, είναι απαραίτητο να έχουμε φροντίσει να βάλουμε στην τσάντα γυμναστικής μας 5 σημαντικά πράγματα. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

1. Αθλητικά Παπούτσια

Είναι αυτονόητο ότι στο γυμναστήριο δεν μπορούμε να φορέσουμε τα σκαρπίνια, τις μπότες ή τις γόβες μας για να γυμναστούμε. Χρειάζεται να εξοπλιστούμε (αν δεν έχουμε ήδη) ειδικά διαμορφωμένα training αθλητικά παπούτσια. Όταν έρχεται η ώρα της γυμναστικής, είναι αναγκαίο να φορέσουμε κατάλληλα αθλητικά παπούτσια, ώστε να είμαστε ασφαλείς από τυχόν τραυματισμούς που μπορούν να μας κοστίσουν στο μέλλον. Πλέον, είναι πολύ εύκολο να βρούμε training αθλητικά παπούτσια, που θα μας εξασφαλίσουν μια ευχάριστη ώρα εκγύμνασης στο γυμναστήριο.

2. Αθλητικά ρούχα

Πακέτο με τα αθλητικά παπούτσια, είναι και τα αθλητικά ρούχα. Μπορούμε, λοιπόν, να βάλουμε μέσα στην τσάντα γυμναστικής μας ένα αμάνικο μπλουζάκι, ένα dri-fit κοντομάνικο T-shirt, ένα σορτς ή ένα συνθετικό κολάν, ακόμη και ένα ισοθερμικό παντελόνι. Αυτά είναι ορισμένα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να έχουμε μέσα στον σάκο μας. Ωστόσο, για να ζεσταθούμε γρήγορα ή για να μην πάθουμε πιθανή ψύξη μετά την γυμναστική μας, καλό είναι να έχουμε μαζί μας και μια ζακέτα ή φούτερ για να κρατήσει τους πόρους του σώματος ζεστούς.

3. Πετσέτα γυμναστικής

Όλοι μας μετά από μια έντονη ώρα γυμναστικής, είναι βέβαιο ότι θα αποβάλλουμε αρκετό ιδρώτα. Είναι σημαντικό να έχουμε πάντα μαζί μας μια πετσέτα γυμναστικής, ώστε να μπορούμε να σκουπιστούμε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται το ενδεχόμενο να στεγνώσει πάνω μας ο ιδρώτας και να πάθουμε κάποια ψύξη ή ακόμη και να αρρωστήσουμε αν εκτεθούμε αργότερα σε πιο κρύα θερμοκρασία. Επίσης, τα γυμναστήρια έχουν πολύ κόσμο που τα επισκέπτεται καθημερινά. Άρα, για λόγους υγιεινής μπορούμε να βάζουμε την δική μας πετσέτα γυμναστικής σε οποιοδήποτε μέρος του γυμναστηρίου χωρίς φόβο για τυχόν ιδρώτα ή πιθανά μικρόβια.

4. Παγούρι νερού

Κατά την διάρκεια της γυμναστικής μας, χάνουμε μεγάλο ποσοστό νερού από το σώμα μας. Είναι σημαντικό κατά την διάρκεια της εκγύμνασης μας να φροντίσουμε να πίνουμε λίγο νερό για να αποφύγουμε τυχόν αφυδάτωση μας. Και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Φυσικά, ένα παγούρι νερού είναι ικανό να μας δώσει την λύση.

Tip:  Να θυμηθούμε να μην πίνουμε πολύ νερό κατά την διάρκεια της γυμναστικής, καθώς μπορεί να μας φέρει τάση προς έμετο καθώς θα έχουμε αυξήσει τα υγρά μέσα στο στομάχι μας.

5. Σαγιονάρες / Παντόφλες

Στα περισσότερα γυμναστήρια υπάρχουν ντουζ για τους πελάτες, όπου μπορούν να κάνουν ένα ωραίο ζεστό μπάνιο. Ωστόσο, για να απολαύσουμε αυτό το στάδιο της αποθεραπείας μετά από την έντονη γυμναστική, χρειάζεται να προμηθευτούμε αντιολισθητικές σαγιονάρες ή παντόφλες κολυμβητηρίου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν νερά στον χώρο του ντουζ και να γλιστρήσουμε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούμε. Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να φορέσουμε τα αθλητικά παπούτσια για να μπούμε στο ντουζ. Οι σαγιονάρες μπορούν να μας προσφέρουν την ασφάλεια και την υγιεινή που θέλουμε.

Εν κατακλείδι, στην ώρα που θα δαπανήσουμε στο γυμναστήριο χρειάζεται να έχουμε όλα τα παραπάνω πράγματα ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη γυμναστική. Να συμπληρώσουμε εδώ, το γεγονός ότι για να έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε, είναι σημαντικό να έχουμε και την κατάλληλη τσάντα γυμναστικής με επαρκή χώρο.

Είναι σίγουρο ότι αν είμαστε σωστά προετοιμασμένοι, η ώρα του γυμναστηρίου θα γίνει η αγαπημένη μας κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Σας ευχόμαστε καλή γυμναστική, λοιπόν! Και πάντα με ζέσταμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *