Με το ξεκίνημα της πανδημίας, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάναμε στο σημείο της λεγόμενης «καραντίνας» και ότι θα περιμέναμε τόσο καιρό για να ξαναβγούμε «ελεύθεροι» στους εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, για να μην «ρουτινιάσουμε» μέσα στο σπίτι μας, βρήκε ο καθένας από εμάς ένα μικρό χόμπι ή ασχολία για να περάσει την ώρα του, όπως διάβασμα βιβλίων, μαγειρική αλλά και γυμναστική στο σπίτι. Ναι, μάλιστα, γυμναστική στο σπίτι.

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο για μερικούς από εμάς να ακούμε ότι μπορούμε να γυμναστούμε μέσα στο σπίτι αλλά με λίγα και καλά όργανα και είδη γυμναστικής μπορούμε να το κάνουμε πράξη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Στο σημείο αυτό θα αναρωτηθούμε και θα πούμε «μα γιατί να το κάνουμε αυτό ενώ μπορούμε να πάμε έξω ή σε ένα γυμναστήριο;». Και εννοείται πως μπορούμε να κάνουμε κάποιο από τα δυο, αλλά αν δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο ή την διάθεση να πάμε σε μια από τις δυο επιλογές, είναι προτιμότερο να γυμναστούμε στο σπίτι μας, παρά να παραλείψουμε την γυμναστική από το πρόγραμμά μας.

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για μια απλή καθημερινή γυμναστική στο σπίτι μας!

1. Έναν μικρό πάγκο γυμναστικής

Αν έχουμε εμπειρία στον χώρο της γυμναστικής ή επισκεπτόμαστε τακτικά το γυμναστήριό μας, τότε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένας πάγκος γυμναστικής χρειάζεται να υπάρχει για ορισμένες ασκήσεις. Ένας απλός πάγκος γυμναστικής μπορεί να μας βοηθήσει να εκτελέσουμε ασκήσεις όπως  κλασικά ροκανίσματα, έλξεις με βαράκια χεριών και πολλά άλλα.

2. Βάρη χεριών και ποδιών

Ένα ακόμη χρήσιμο προϊόν γυμναστικής είναι και τα βάρη χεριών και ποδιών. Με την αγορά ενός πάγκου γυμναστικής μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν και τα βάρη μέσω διαφορετικών ασκήσεων ενδυνάμωσης του άνω κορμού. Επίσης, είναι σημαντικό να προσέξουμε τα κιλά που θα διαλέξουμε, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε το πρόγραμμά μας και να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμό. Επιπλέον, έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε το κατάλληλο grip που θα έχουν τα βάρη χεριών μας, όπως πχ. μασίφ μεταλλικοί αλτήρες, αλτήρες από καουτσούκ, αλτήρες με επίστρωση βινυλίου.

3. Στρώμα γυμναστικής

Μπορεί να έχει τύχει να περάσουμε από ένα στούντιο γυμναστικής ή γιόγκα και να δούμε στρώματα γυμναστικής. Αν θέλουμε να είμαστε τελείως ξαπλωμένοι και άνετοι, χωρίς να ακουμπάμε το παγωμένο πάτωμα του σπιτιού μας, το στρώμα γυμναστικής είναι το κατάλληλο προϊόν που πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσουμε. Επιπλέον, μπορεί να μας προστατέψει από το ενδεχόμενο να γλιστρήσουμε και να χτυπήσουμε σοβαρά. Τα στρώματα γυμναστικής διατίθονται σε διαφορετικά χρώματα και πάχη του υλικού.

4. Λάστιχα (λάτεξ) γυμναστικής

Το πρόγραμμα της γυμναστικής μας χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλα τα σημεία του σώματος. Ένα προϊόν που θα μας βοηθήσει να γυμνάσουμε χέρια, πόδια, κορμό και πλάτη, είναι το λάστιχο λάτεξ. Τα συγκεκριμένα λάστιχα λάτεξ βγαίνουν σε διαφορετικά χρώματα και πάχη, ώστε να αυξάνεται η δυσκολία της άσκησης όταν χρειαστεί να τα τεντώσουμε κατά την διάρκεια της.

5. Σκοινάκι γυμναστικής

Το σκοινάκι γυμναστικής είναι πλέον ένα γνωστό προϊόν. Από μικρά παιδιά γνωρίζουμε ότι ένα σκοινάκι μπορούσε να μας προσφέρει πολλές και χαρούμενες στιγμές με τους φίλους μας. Έτσι, μπορούμε να εξοπλιστούμε ώστε να αυξήσουμε και τα επίπεδα αερόβιας γυμναστικής, η οποία βοηθάει σε πολλές πτυχές της υγείας μας. Σίγουρα, είναι μια πιο οικονομική λύση από το να είχαμε έναν ολόκληρο διάδρομο μέσα στο σπίτι μας και, ίσως, λίγο πιο ασφαλές. Το μόνο που απομένει είναι να το απολαύσουμε και να διασκεδάσουμε με τις συνεχόμενες επαναλήψεις.

Επομένως, μπορούμε ακόμη να γυμναστούμε στο σπίτι μας με ορισμένα απλά προϊόντα γυμναστικής που θα προμηθευτούμε, ώστε να είμαστε συνέχεια σε «φόρμα» και να μην παραλείπουμε την τόσο σημαντική δραστηριότητα για τον οργανισμό μας. Σε κάθε περίπτωση, αν έχουμε την όρεξη να βγούμε για τρέξιμο στην φύση ή να πάμε στο αγαπημένο μας γυμναστήριο είναι φυσικά εφικτό. Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να γίνει με όλα τα άτομα της οικογένειας, καθώς και με φίλους δίνοντας μια διαφορετική νότα από το να κάναμε μόνοι μας.

Καλή σας διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *