Βρισκόμαστε, πλέον, στον 21ο αιώνα και τα πράγματα γύρω μας αρχίζουν να αλλάζουν και να εξελίσσονται με ραγδαίο ρυθμό. Και αυτό έχει δημιουργήσει και μια έντονη εργασιακή καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς, ξεχνώντας μερικές από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που αξίζουν να κοπιάσουμε λίγο παραπάνω.

Πολλές φορές ακούμε πόσο σημαντικό είναι να γυμναζόμαστε λόγω των οφελών που αποκομίζουμε. Στην πραγματικότητα, η γυμναστική μάς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην καθόλη την διάρκεια της ζωής μας σε διάφορους τομείς, από μικρή μέχρι και μεγάλη ώριμη ηλικία. Πάμε να δούμε τους 5 κύριους λόγους γιατί η γυμναστική είναι τόσο σημαντική τελικά.

1. Ρύθμιση Βάρους

Με το πέρασμα της πανδημίας παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης του junkfood πέρα από κάθε άλλη καταγεγραμμένη χρονιά. Η γυμναστική αποτελεί μια σωτήρια λύση για να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος και φυσικά μπορούμε ύστερα να διατηρούμε και να ελέγχουμε το σωματικό μας βάρος σε συνδυασμό με μια εξειδικευμένη διατροφή. Παρόλο που η έντονη γυμναστική θα μας επιφέρει την καύση περισσότερων θερμίδων, μπορούμε να στηριχτούμε για αρχή σε ένα χαλαρό τρέξιμο ή τζόκινγκ.

2. Ενέργεια

Ένας ακόμη λόγος για να κατανοήσουμε το πόσο σημαντική είναι η γυμναστική στην ζωή μας είναι η ενέργεια που μας παρέχει στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να έχει τύχει να μας λένε φίλοι μας το πόσο καλό είναι να γυμναζόμαστε κυρίως πρωί παρά το απόγευμα. Δεν είναι τυχαίο…Η πρωινή γυμναστική μάς βοηθάει να αυξήσουμε τα ενεργειακά επίπεδα του οργανισμού μας και να καταφέρουμε να αντέξουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα χωρίς να χρειαστεί να πιούμε δυο καφέδες ή κάποιο πρόσθετο ενεργειακό βοήθημα. Και αυτό συμβαίνει καθώς μεταφέρεται πιο γρήγορα το οξυγόνο σε όλο το σώμα μας παράγοντας την κατάλληλη ποσότητα ενέργειας για την ημέρα μας.

3. Φυσική κατάσταση

Η γυμναστική δεν μας παρέχει μόνο ενέργεια στην καθημερινότητά μας, αλλά και μας διατηρεί την φυσική μας κατάσταση σε άριστα επίπεδα. Ένα απλό τρέξιμο μπορεί να μας επιφέρει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και να μας κάνει πιο «ανθεκτικούς» σε ασθένειες, όπως για παράδειγμα το κοινό κρυολόγημα. Δηλαδή, με μπορούμε να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενεργοί και δραστήριοι χωρίς να επηρεαστούμε, σχεδόν καθόλου, από κάποια ασθένεια της εποχής.

4. Ψυχική υγεία

Είναι πιθανό ότι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερους γνωστούς και φίλους μας να βρίσκουν την ευχαρίστηση και την χαρά σε ένα είδος σωματικής άσκησης, όπως το κοινό τρέξιμο. Η γυμναστική έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την διάθεση, καθώς απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλό μας που βοηθούν να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και γενικότερα πιο ευδιάθετοι. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν φαινόμενα επιβάρυνσης της ψυχικής μας υγείας, όπως είναι το άγχος και η κατάθλιψη. Τέλος, ένα ακόμη όφελος αποτελεί ο «καλύτερος» ύπνος, ο οποίος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της συνολικής καλής μας διάθεσης.

5. Υγεία δίχως φόβους

Και μιλώντας για ψυχική υγεία, η γυμναστική μπορεί να μας δώσει μια ζωή δίχως φόβους για την γενικότερη υγεία μας. Έχοντας στο πρόγραμμά μας ένα είδους σωματικής άσκησης μπορούμε να αποτρέψουμε μακροπρόθεσμα καταστάσεις όπως καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη. Επιπλέον, η άσκηση είναι ικανή να μας βοηθάει στην ρύθμιση της «καλής» χοληστερόλης και να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών ιατρικών προβλημάτων.

Εν κατακλείδι, είναι προφανές στον καθένα μας ότι είμαστε πλέον πιο συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουμε για την ζωή μας και την υγεία μας, σύμφωνα με τους 5 παραπάνω λόγους. Η γυμναστική είναι πολύ πιο σημαντική όσο μπορεί να φαντάζει στους περισσότερους τομείς της ζωής μας. Για αυτό, είναι καλό σιγά σιγά να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ένα είδος σωματικής δραστηριότητας που μπορεί να μας επιφέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε και ψάχνουμε τόσο καιρό. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: ‘’Νους υγιής εν σώματι υγιεί’’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *