Το κολύμπι στην θάλασσα είναι η αγαπημένη δραστηριότητα του καλοκαιριού. Ωστόσο, αν δεν είστε οπαδοί της θάλασσας ή του χειμερινού μπάνιου, ποια είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα; Η απάντηση είναι το κολυμβητήριο.

Υπάρχουν, πλέον, αρκετές απόψεις για το ποιο είναι το καλύτερο άθλημα για την υγεία. Η κολύμβηση αποτελεί μια από τις πιο φημισμένες μορφές άθλησης παγκοσμίως, καθώς γυμνάζει όλα τα άκρα του σώματος.

Αν αποφασίσατε να δώσετε μια ευκαιρία και να δοκιμάσετε αυτό τον τρόπο άθλησης, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα πράγματα για να απολαύσετε διπλά την γυμναστική σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αποφύγετε είναι να φτάσετε στην πισίνα και να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε αφήσει κάτι σημαντικό πίσω σας. Αυτός είναι σίγουρα ένας τρόπος για να καταστρέψετε τη διασκέδαση στο κολυμβητήριο.

Παρακάτω θα βρείτε τα 10 πιο σημαντικά από αυτά που χρειάζεται ο καθένας και καθεμία από εσάς.

1. Μαγιό

Δεν γίνεται να πάτε για κολύμβηση και να μην πάρετε το αγαπημένο σας μαγιό μαζί. Ωστόσο, το μαγιό σας δεν είναι απαραίτητο να είναι απλά ένα εξειδικευμένο μαγιό κολυμβητηρίου, αλλά το απλό καθημερινό σας μαγιό που χρησιμοποιείται και στην θάλασσα. Δηλαδή, μπορείτε να διαλέξετε από ένα απλό σορτς μαγιό μέχρι και ένα ολόσωμο για να βουτήξετε μέσα στην πισίνα. Επίσης, είναι σημαντικό να δώσετε και σημασία στο υλικό κατασκευής, που θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση να το χρησιμοποιείται ακατάπαυστα για πολύ καιρό.

2. Πετσέτα/Μπουρνούζι

Μετά από την ευχάριστη γυμναστική σας, θα χρειαστεί να βγείτε από την ζεστή πισίνα και να έρθετε αντιμέτωποι με την εξωτερική κρύα ατμόσφαιρα. Για αυτό σας συνιστούμε να εξοπλιστείτε με την αγαπημένη σας πετσέτα ή ακόμη και με ένα μπουρνούζι που θα σας ζεστάνει όλο το σώμα.

3. Σκουφάκι

Το σκουφάκι είναι ένα είδος κολυμβητηρίου που συνήθως χρησιμοποιείται για άνδρες ή γυναίκες με μακριά μαλλιά, ώστε να μην υπάρχει η ενόχληση κατά την διάρκεια της κολύμβησης. Παράλληλα, το σκουφάκι μπορεί να σας βοηθήσει να διασχίζετε το νερό χωρίς αντίσταση, το λεγόμενο «drug», και να κάνει το κολύμπι πιο εύκολο.

4. Γυαλάκια

Μπορεί για ορισμένους να περνάει απαρατήρητο ή μη απαραίτητο η αγορά τους, αλλά η χρήση γυαλιών κολύμβησης συνιστάται ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς κολύμβησης για ενήλικες μαθητές. Αποτελεί, ωστόσο, ένα από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε στο πρώτο σας μάθημα κολύμβησης ενηλίκων που θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε την καλύτερη τεχνική κολύμβησης, καθώς και να προστατεύσετε τα μάτια σας από το χλωριωμένο νερό.

5. Σαγιονάρες

Η σαγιονάρα είναι περισσότερο γνωστή για την χρήση της μέσα στο σπίτι, στην παραλία ή για μια βόλτα μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως, η επιλογή σαγιονάρας για το κολυμβητήριο θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό που χρειάζεται να έχει μια σαγιονάρα κολυμβητηρίου αποτελεί η αντιολισθητική σόλα, ώστε να απομακρύνει τις μεγάλες ποσότητες νερού που βρίσκονται μέσα στον χώρο του κολυμβητηρίου. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ο αντιολισθητικός πάτος, ο οποίος θα βοηθήσει να απομακρύνεται το νερό για να μην γλιστρήσει το πέλμα σας μέσα σε αυτή αλλά και, επίσης, να αποφεύγεται το ενδεχόμενο να μουλιάσει το νερό και να αναπτυχθεί μυκητίαση.

6. Παγούρι Νερού

Η εκμάθηση κολύμβησης είναι μια μορφή άσκησης. Όταν κολυμπάτε είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένοι. Σε μια πισίνα δεν θα παρατηρήσετε πόσο ιδρώνετε και επομένως πόσο νερό χάνετε. Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας ένα παγούρι νερού, να το κρατάτε στο πλάι της πισίνας και να πίνετε τακτικά ορισμένες γουλιές καθ ‘όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Η πρώτη μέρα στο κολυμβητήριο μπορεί να αποτελεί μια εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, είναι ανάγκη να προμηθευτείτε μερικά πράγματα πολύ χρήσιμα για το πρώτο μάθημα κολύμβησης. Επομένως, μια μέρα στην πισίνα μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστική για εσάς και το παιδί σας. Ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα πραγμάτων κολυμβητηρίου θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε ακριβώς τι να συσκευάσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *