Σίγουρα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γυμναστείτε. Αλλά, αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που θέλετε να ξεκινήσετε σήμερα την γυμναστική σας, το χαλαρό ή έντονο τρέξιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε. Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε αυτού του είδους την γυμναστική που μπορείτε να επωφεληθείτε για μια πιο υγιεινή ζωή.

1. Χάνετε βάρος

Είναι πολύ πιθανό να το έχετε ακούσει αρκετές φορές, αλλά το τρέξιμο ή το χαλαρό joking σε καθημερινή βάση βοηθάει στην μείωση του σωματικού σας βάρους. Ο ρυθμός με τον οποίο τρέχετε είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να φτάσετε τον στόχο των θερμίδων που θέλετε να χάσετε. Ωστόσο, ο σταθερός ρυθμός διαρκείας 45 λεπτών θα σας φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια θερμίδων, σε αντίθεση με έναν πιο έντονο διάρκειας 20 λεπτών.

2. Αποκτάτε πιο FIT κατάσταση

Φυσικά, πέρα από την απώλεια του περιττού βάρους, το τρέξιμο σας βοηθάει να μειώσετε τον κίνδυνο ή να βελτιώσετε την περίπτωση καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση και εγκεφαλικά επεισόδια.

3. Εξαιρετικό για την ψυχική υγεία σας

Είναι σίγουρο ότι το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση, αλλά αποτελεί και έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ενδυναμώσετε και την ψυχική σας υγεία. Το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος της καθημερινότητας, καθώς η παραγωγή ενδορφίνων θα σας κάνει πιο ευδιάθετους και χαρούμενους. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ερασιτέχνες δρομείς σημείωσαν αύξηση κατά 29% στην ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν το άγχος και αύξηση έως και 18% στα επίπεδα χαλάρωσης μετά από μόλις 20 λεπτά.

4. Βελτιώνει την μνήμη σας

Σας έχει τύχει να αρχίζετε να ξεχνάτε μερικά πράγματα ή υποχρεώσεις; Το τρέξιμο θα σας βελτιώσει την μνήμη, καθώς η αερόβια γυμναστική αυξάνει το μέγεθος του ιππόκαμπου, μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη και τη μάθηση. Οπότε, μην ξεχάσετε να πάρετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να βγείτε για τρέξιμο.

5. Γνωρίζετε καινούργια μέρη και ανθρώπους

τρεξιμο-syrrakos-sport

Ένα από τα προτερήματα του να πηγαίνετε για τρέξιμο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίσετε καινούργια άτομα και τοπία. Είναι βέβαιο ότι εκεί έξω υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που αποφασίζουν να τρέξουν με ευχαρίστηση στην εξοχή, στο πάρκο ή δίπλα από την θάλασσα. Επιπλέον, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε σημεία της πόλης ή της περιοχής σας που ποτέ δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν.

Επομένως, το τρέξιμο μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής ή η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσετε ένα είδος γυμναστικής. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται να υπολογίζετε και δυο κρίσιμους παράγοντες που θα σας χρειαστούν: α) αθλητικά ρούχα & β) αθλητικά παπούτσια. Με αυτά τα δυο, η γυμναστική σας θα φανεί σαφώς πιο ξεκούραστη από όσο φαντάζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *