Πριν επιλέξεις σκέψου τα αναλυτικά.

 Όσο πολύπλοκο είναι να μάθεις ποδόσφαιρο, άλλο τόσο είναι να επιλέξεις σωστά τα κατάλληλα παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Σαν παίκτης καλείσαι να παίξεις σε διαφορετικά γήπεδα, σε διαφορετικές θέσεις. Όλες αυτές οι παραλλαγές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το είδος των ποδοσφαιρικών παπουτσιών που θα πρέπει να αγοράσεις.

Μια λάθος αγορά, σημαίνει  κακή εφαρμογή στα πόδια κι στα γόνατα σου που αποτελούν κι τα εργαλεία σου για το παιχνίδι. Για αυτό το λόγο θες να κάνεις τη καταλληλότερη επιλογή ώστε να τα προφυλάξεις το δυνατόν περισσότερο.

Παρακάτω τα 5 πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια.

1. Σε τι Τύπου Εδάφους Παίζεις

Η επιφάνεια του γηπέδου που παίζεις θα σε κατευθύνει σε μεγάλο βαθμό για να κάνεις τη σωστότερη επιλογή.

Α. Παίζεις σε Στερεό γήπεδο(FG)

Το στερεό γήπεδο είναι το πιο σύνηθες για να παίξεις με φυσικό κι χαμηλό χορτάρι. Σε αυτό η καταλληλότερη επιλογή θα ήταν τα παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες για στερεό γήπεδο.

Β. Παίζεις σε Μαλακό γήπεδο(SG)

Αυτό συμβαίνει όταν το γήπεδο με φυσικό γρασίδι έχει βραχεί κυρίως τους χειμερινούς κι φθινοπωρινούς μήνες. Σε αυτό η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι τα παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες για μαλακό γήπεδο.

Γ. Παίζεις σε Συνθετικό Χλοοτάπητα

Αυτός ο τύπος εδάφους είναι ένα σκληρό κοντό τεχνητό γρασίδι κι αποτελεί μια αρκετά σκληρή επιφάνεια.

Για αυτό το λόγο πρέπει να αποφύγεις τα παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες, καθότι η σκληρότητα του θα σου δημιουργήσει βλάβες στα γόνατα αργά ή γρήγορα. Ιδανικά επέλεξε παπούτσια με σχάρα.

Δ. Σε δρόμο- Σχολείο (Τσιμέντο)

Αυτές οι επιφάνειες είναι πολύ σκληρές κι καλό είναι να αποφεύγονται όταν θες να αθληθείς έντονα. Παρόλα αυτά αν θες όντως να προπονηθείς καλό είναι να επιλέξεις παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια για σκληρές επιφάνειες τα οποία θα σου δώσουν καλύτερη πρόσφυση κι αντοχή στις δυνάμεις.

2. Τι Θέση Παίζεις

ποδοσφαιρικα-παπουτσια-syrrakos-sport

Και ναι, ένας επιθετικός χρειάζεται να φορά διαφορετικά είδη από παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια από έναν αμυντικό διότι έχουν διαφορετικό ρολό κι ανάγκες μέσα στο γήπεδο.

Α. Επίθεση

Η επίθεση χρειάζεται γρηγοράδα κι εκρηκτικότητα. Σε αυτό το σκοπό καλό είναι να επιλέξεις παπούτσια που σου δίνουν αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή είναι ελαφριά κι μπορείς να επιταχύνεις ώστε να ανοιχτείς όταν το τέρμα μένει με το τερματοφύλακα.

Β. Άμυνα

Ως αμυντικός σίγουρα αναζητάς εμπιστοσύνη από το παπούτσι που φοράς, αφού το έργο σου είναι πολύ δύσκολο κι κινδυνεύεις πολλές φορές να τραυματιστείς. Για αυτό καλό είναι να επιλέξεις ένα είδος για τα παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια σου που θα δίνουν έξτρα προστασία κι στήριξη στον αστράγαλο.

Γ. Μέση

Αυτή η θέση στηρίζεται στον ελέγχου της μπάλας κι στη μεγάλη αντοχή που χρειάζεται να έχεις ώστε να κινείσαι διαρκώς. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να κοιτάξεις να σου προσφέρει κι το παπούτσι που θα πάρεις.

Δ. Τερματοφύλακας

Το έργο σου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ετοιμότητα να ελίσσεσαι πάνω κι πλάγια στο γρασίδι. Καλό λοιπόν είναι να επιλέξεις τα παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια τα οποία να σου δίνουν αυτή την άνεση κι πολύ καλή πρόσφυση για να πατάς καλά την ώρα που κάνεις πάσες.

Ε. Winger

Δεδομένου της ιδιαίτερης κι χαρακτηριστικής θέσης σου στο γήπεδο που σου δίνει την δυνατότητα να μεταφέρεις την μπάλα σχεδόν ακαριαία από την άμυνα στην επίθεση θα χρειαστείς ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι που να σου σε βοηθά σε αυτό το σκοπό. Προτίμησε τα ελαφριά παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια για να κάνεις γρήγορες αλλαγές κατευθύνσεις ξεγελώντας έτσι τον αντίπαλο σου.

Συνοπτικά

Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό εξάρτημα που πρέπει να φροντίσεις για την αξιοπιστία κι ακεραιότητα είναι τα παπούτσια.

Αυτά γιατί όχι μόνο σου εξασφαλίζουν από τραυματισμούς αλλά κι γιατί σε βοηθάνε στις εκάστοτε ανάγκες σου ως παίκτης. Για αυτό επέλεξε τα με προσοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *