Καθημερινά συλλέγουμε χρήσιμες πληροφορίες μέσα από την δικιά σας γνώμη. Σήμερα, αποφασίσαμε να συλλέξουμε αυτές τις γνώμες και να τις ενώσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για τα 3 κορυφαία παπούτσια για τρεξίμο για φέτος.

Τα παπούτσια για τρέξιμο είναι ο πιο σημαντικός εξοπλισμός ενός δρομέα. Είτε τρέχουμε το πρώτο μας χιλιόμετρο είτε σχεδιάζουμε τον πρώτο μας μαραθώνιο, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να βρούμε τα καλύτερα παπούτσια.

Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο;

Δεν υπάρχει πάντα το καλύτερο ζευγάρι παπούτσια για όλους τους δρομείς. Κι αυτό γιατί κάθε δρομέας (και «runner»!) έχει τις δικές του ανάγκες.

Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται φαρδιά παπούτσια για να χωρέσουν τα πόδια τους. Άλλοι θα θέλουν επιπλέον αντικραδασμική προστασία για να «απορροφήσουν» τα χιλιόμετρα τρεξίματος. Ίσως θέλουμε και βελτιωμένη σταθερότητα. Από την άλλη υπάρχει και η μεριά του trail running; Λοιπόν, υπάρχουν παπούτσια φτιαγμένα για να τρέχουν στο χώμα.

Είτε λοιπόν αναζητάμε ένα παπούτσι για να ξεκινήσουμε το τρέξιμο , ένα ανθεκτικό παπούτσι  για τον επόμενο υπερμαραθώνιο μας είτε ένα καθημερινό με ψηλή ενδιάμεση σόλα για τρεξίματα το Σαββατοκύριακο. Για αυτό, ο οδηγός μας για τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τα καλύτερα για τα πόδια μας και την προπόνησή μας.

Πάμε να δούμε τα τρία κορυφαία παπούτσια λοιπόν.

1. HOKA Clifton 9

Το HOKA Clifton 9 είναι ένα από τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο για όποιον απαιτεί βελούδινη αντικραδασμική προστασία, απορρόφηση κραδασμών και ευρύχωρη εφαρμογή.

Με την κλασική μόδα της HOKA , το Clifton 9 μπορεί να «υπερηφανεύεται» για την ενισχυμένη σόλα αφρού EVA για παραδεισένια άνεση. Το Clifton είναι πολύ ελαφρύ και επομένως δεν χρειάζεται να αλλάζουμε παπούτσια μεταξύ ημερών αποκατάστασης και προπονήσεων.

Ανεξάρτητα από το σχήμα του ποδιού μας, το HOKA Clifton 9 έχει σχεδιαστεί με ένα ευρύχωρο καλούπι για τα δάχτυλα και άνετο χώρο για τη φτέρνα για να φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα ποδιών χωρίς να γίνεται άβολο. Μια μικροσκοπική λεπτομέρεια που αγάπησαν οι δοκιμαστές του HOKA Clifton 9 .

Τι είναι καλύτερο : Το Clifton διαπρέπει σε μεγάλες διαδρομές και γρήγορους ρυθμούς, αλλά είναι εξίσου άνετο για τρέξιμο ή ήπιο περπάτημα. Το ελάχιστο βάρος του δεν θα μας κρατήσει πίσω και το μαξιλάρι μπορεί να αντέξει τα πάντα.

2. Saucony Ride 17

Το Saucony Ride 17 είναι ένα αθλητικό παπούτσι που κάνει τα πάντα και είναι εξαιρετικό τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους δρομείς.

Αναβαθμισμένο με τον αφρό ενδιάμεσης σόλας PWRRUN+ της Saucony, το Ride 17 συνδυάζει υψηλή απόδοση ενέργειας με υποστηρικτική αντικραδασμική προστασία που το καθιστά μαλακό και ελαστικό. Οι δρομείς θα λατρέψουν το πρόσφατα κατασκευασμένο διχτυωτό επάνω μέρος που βελτιώνει το τύλιγμα στο μέσο του ποδιού, ενώ παράλληλα μας προσφέρει βελούδινη και αναπνεύσιμη εφαρμογή.

Τι είναι καλύτερο: Να είναι το καθημερινό μας παπούτσι. Το Ride 17 είναι σίγουρο για μικρότερες εργασίες και άνετο σε μεγάλες κουραστικές ημέρες, που σημαίνει ότι είναι το μόνο παπούτσι που χρειαζόμαστε από την πρώτη μέρα της προπόνησής μας μέχρι την ημέρα του αγώνα.

3. ASICS GEL-Nimbus 26

Το ASICS GEL-Nimbus 26 είναι ένα κλασικό μοντέλο με αντικραδασμική προστασία που έχει σχεδιαστεί για να αντέχει την καθημερινή προπόνηση τόσο για νέους όσο και για έμπειρους δρομείς.

Αν ψάχνουμε για ανθεκτικότητα που θέλουμε για το τρέξιμο μας, τότε η ατελείωτη αντικραδασμική προστασία και ευρύχωρη εφαρμογή του ASICS GEL-Nimbus 26 είναι για εμάς. Κάθε τρέξιμο θα γίνει πιο άνετο και ομαλό. Το επάνω μέρος είναι ένα κατασκευασμένο πλεκτό υλικό που εφαρμόζει τέλεια γύρω από το πόδι μας. Μεταξύ της άνετης εφαρμογής και της ευελιξίας του, το ASICS GEL-Nimbus 26 είναι τέλειο για όλες τις επιδόσεις.

Τι είναι καλύτερο για: Το Nimbus 26 είναι τέλειο για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων ή για καθημερινά μίλια προπόνησης (ανεξάρτητα από το πόση μεγάλη απόσταση τρέχουμε). Είναι ιδανικό τόσο για νέους δρομείς όσο και για έμπειρους μαραθωνοδρόμους και είναι αρκετά άνετο για άτομα που είναι στην ορθοστασία όλη την ημέρα. Οι δρομείς το λάτρεψαν σε μεγάλες διαδρομές, διαστήματα τρεξίματος/περπάτημα και να στέκονται στα πόδια τους όλη μέρα.

Επομένως, μέσα από αυτές τις 3 επιλογές κάθε αρχάριος και έμπειρος δρομέας μπορεί να ξεκινήσει την προπόνησή του πολύ εύκολα και άνετα. Κάθε παπούτσι που παρουσιάσαμε διακρίνεται για κάθε ξεχωριστό τμήμα του. Τώρα, ήρθε η σειρά του καθενός από εμάς να κάνουμε την καλύτερη και κατάλληλη επιλογή για τους εαυτούς μας.