Τα τελευταία χρόνια ακούτε όλο και πιο συχνά ότι το τένις έχει λάβει σημαντική θέση στα κορυφαία αθλήματα της χώρας μας. Και αυτό μπορεί να οφείλεται και στους διεθνείς επαγγελματίες τενίστες. Με τα κατορθώματά τους, έχουν καταφέρει να διαφημίσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, πλέον, υπάρχουν ανανεωμένες και προχωρημένες εγκαταστάσεις τένις όπου μπορείτε να επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε οι ίδιοι τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει αυτό το άθλημα.

Πριν όμως ξεκινήσετε, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να εξοπλιστείτε με ορισμένα αξεσουάρ τένις, όπως μια απλή ρακέτα (αρχάριου), μια θήκη ρακέτας και πιθανότατα ένα καλό παπούτσι για τένις.

Παρακάτω θα βρείτε τους λόγους για να ξεκινήσετε αυτό το αγαπημένο άθλημα ΣΗΜΕΡΑ!

1. Όλες οι ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες

Μα φυσικά μπορούν όλες οι ηλικίες μπορούν να δοκιμάσουν το τένις, ως τρόπο γυμναστικής μέσα στην καθημερινότητα. Σε μικρές ηλικίες, το τένις παρέχει στα παιδιά μια πλατφόρμα για να βελτιώσουν την επιδεξιότητά τους και τον συντονισμό των ματιών των χεριών τους. Επιπλέον, στην διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, το τένις μπορεί να προσφέρει την διάπλαση της σωματικής δομής, την ευκολία στην ευκινησία και την πνευματική εξέλιξη. Και εννοείται για τους ενήλικες, η βελτίωση της φυσικής και πνευματικής κατάστασης είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να βρείτε μέσα από την καθημερινή τριβή.

2. Σημαντικά οφέλη για την υγεία

Μιλώντας πριν για οφέλη σε φυσική και πνευματική κατάσταση, θα πρέπει να τονιστεί ότι το τένις είναι ένα άθλημα που διαθέτει στοιχεία αερόβιας και αναερόβιας άσκησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Η αναερόβια δραστηριότητα βελτιώνει τη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος. Τέλος, λόγω της έντονης κίνησης, βελτιώνεται η κατάσταση των αρθρώσεων και των συνολικών μυών του σώματος, καθώς στην διάρκεια της προπόνησης κινείται όλο το σώμα.

3. Μείωση του στρες και του άγχους

Όπως κάθε είδους γυμναστικής, η άσκηση προσφέρει αύξηση των «καλών» ορμονών όπως της σεροτονίνης. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να μειώσουν και να βελτιώσουν την ψυχολογική μας κατάσταση και να μειώσει αισθητά το στρες. Για αυτό, η έντονη προπόνηση εξαλείφει σταδιακά τα επίπεδα άγχους και εν τέλη όλο αυτό το «άβολο» συναίσθημα «ξεσπάει» και αποβάλλεται από το σώμα σας.

4. Βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων

 Με την άνοδο της αναγνωσιμότητας του τένις όλο και περισσότερο κοινό έχει ενταχθεί στις ακαδημίες του αθλήματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κοινωνικοποιούνται ευκολότερα τα άτομα μεταξύ τους, βρίσκοντας κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις. Και τι πιο σημαντικό για τις μικρές ηλικίες να αυξάνουν τον κοινωνικό κύκλο τους . Ξεκινώντας να δημιουργούν νέες φιλίες και γνωριμίες. Επίσης, σύμφωνα με μια άλλη μελέτη, το τένις υπερτερεί όλων των άλλων αθλημάτων όσον αφορά την ανάπτυξη θετικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας.

5. Προσιτός εξοπλισμός – Αξεσουάρ τένις

Σίγουρα, θα έχετε ακούσει ότι το τένις αποτελεί ένα ακριβό άθλημα και χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό για να εξοπλιστείτε καταλλήλως. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, καθώς μπορείτε να βρείτε αξεσουάρ τένις σε προσιτές τιμές. Δηλαδή αναφερόμαστε σε ρακέτα τένις, μπαλάκια, γκριπ και ορισμένα ακόμη. Παράλληλα, για να αποφύγετε τα περιττά έξοδα μπορείτε να ρωτήσετε στην ακαδημία, αν υπάρχει μια διαθέσιμη ρακέτα ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσετε. Αν, όμως, διαλέξετε να εξοπλιστείτε πλήρως, μπορείτε πέρα από τα αξεσουάρ τένις να αγοράσετε εξειδικευμένο παπούτσι τένις και ρούχα dri-fit. Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό και επίσης να αποβάλλεται ο περιττός ιδρώτας.  

Επομένως, το τένις είναι ένα άθλημα που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα και να ανακαλύψετε και μόνοι σας τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που κερδίζετε. Μπορείτε να πείσετε και φίλους και μέλη της οικογένειας να έρθουν μαζί σας. Ξεκινήστε με την ύπαρξη ενός οικείου προσώπου για περισσότερο χαβαλέ και απόλαυση της στιγμής. Λοιπόν, τι περιμένετε;! Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το τένις, τώρα είναι η ιδανική στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *