Αυτό το ερώτημα αποτελεί έναν από τους κύριους προβληματισμούς που έχουμε στο μυαλό μας όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών.

Σίγουρα, θα μας έχει έρθει η σκέψη να πούμε από μέσα μας πχ. «Α τι ωραίο που είναι αυτό το παπούτσι, αλλά θα μπορεί να με καλύψει στις καθημερινές ανάγκες μου;». Ας πάρουμε, λοιπόν, ένα υποθετικό σενάριο και να σκεφτούμε ότι εισερχόμαστε σε ένα κατάστημα με σκοπό να πάρουμε ένα παπούτσι για την καθημερινή εργασία μας και για να μας καλύψει και την ώρα της γυμναστικής. Ο/η πωλητής/τρια  του καταστήματος μας παροτρύνει να αγοράσουμε ένα εξειδικευμένο παπούτσι που θα μας καλύψει και στις δυο περιπτώσεις. Ωστόσο, εμείς μένουμε έκπληκτοι από ένα πιο μόδας παπούτσι και το «ερωτευόμαστε», με την προοπτική να αγοράσουμε το συγκεκριμένο.

Ας κάνουμε μια παύση στο σενάριο αυτό και πάμε να δούμε τις διαφορές ανάμεσα σε ένα αθλητικό(running, walking) παπούτσι και σε ένα μόδας. Με τις παρακάτω διαπιστώσεις ίσως λυθεί και ο μυστηριώδης προβληματισμός μας.

Αθλητικό παπούτσι

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα συγκεκριμένα παπούτσια τοποθετούνται σε διαφορετικό σημείο από τα μόδας. Το παπούτσι για τρέξιμο αποτελείται από διάφορα υλικά και σε κάθε σημείο του υπάρχει και ξεχωριστή επένδυση για να μας ξεκουράζει το πόδι και όχι μόνο. Μπορεί στο δικό μας μάτι τα αθλητικά να φαίνονται παρόμοια με τα μόδας (μερικές φορές), ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά τους εντοπίζεται στην ενδιάμεση σόλα του παπουτσιού. Η κατασκευή της σε ένα παπούτσι για τρέξιμο είναι πλήρως διαφορετική σε σχέση με ένα μόδας, για να προσφέρει την ευλυγισία, την ευκαμψία και την απορροφητικότητα στον καθένα από εμάς.

Επιπλέον, τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια έχουν εξωτερική επένδυση με mesh (διχτυωτό) υλικό που βοηθάει στην αναπνοή του ποδιού καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Το design του μπορεί να μην εμπνέει μερικούς από εμάς σε σχέση με ένα πιο εντυπωσιακό sneaker, αλλά μπορεί να καλύψει σίγουρα τις προσωπικές μας ανάγκες.

Και μιλώντας για την καθημερινότητα, τα παπούτσια για τρέξιμο μπορούν να μας γλιτώσουν και από αρκετά προβλήματα υγείας. Για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, ένα αθλητικό παπούτσι μπορεί να μας προσφέρει την άνεση, την ξεκούραση και την ικανότητα να μπορούμε να περπατάμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Δηλαδή, γλιτώνουμε προβλήματα που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε φορώντας ένα παπούτσι μόδας όλη την ημέρα. Προβλήματα που παρουσιάζονται στα γόνατα και στην μέση μας κατά κύριο λόγο.

Παπούτσι μόδας

Ένας λόγος που προτιμάμε τα παπούτσια μόδας μέσα στην καθημερινότητά μας είναι για να βγούμε μια ευχάριστη βόλτα με άνετο στυλ και εμφάνιση. Παράλληλα, για λίγες ώρες μέσα στην ημέρα τα παπούτσια μόδας μπορούν να καλύψουν μικρές απαιτήσεις μας, χωρίς όμως υπερβολές (πχ, τρέξιμο, εργασία).

Εξαιτίας των πιο σκληρών και «βαρών» υλικών κατασκευής τους, δεν μπορούμε να τα φοράμε όλη την ημέρα και να διανύουμε τεράστιες αποστάσεις. Ο διαχωρισμός των αθλητικών και μόδας παπουτσιών γίνεται λόγω των διαφορετικών υλικών κατασκευής τους και επίσης των σχεδιασμό τους. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι τα παπούτσια μόδας έχουν πιο στενή φόρμα (ανάλογα την εταιρία) και για αυτό μπορεί να επιλέξουμε μεγαλύτερο νούμερο ή να μην μας είναι τόσο «ευχάριστα» όταν τα φορέσουμε, στην περίπτωση που έχουμε συνηθίσει να φοράμε αθλητικά.

Τέλος, τα παπούτσια μόδας είναι περισσότερο διάσημα από τα κλασικά running, επειδή μπορούν να φορεθούν και να ανανεωθούν σε κάθε νέο statement της παγκόσμιας μόδας. Celebrities, fashion icons και λοιποί influencers καταφέρνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο να διαφημίζουν τα συγκεκριμένα παπούτσια και να «χτίσουν» ένα ξεχωριστό στυλ και εμφάνιση.

Εν κατακλείδι, κατά κύριο λόγο, όταν φτάνουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε τι θα επιλέξουμε τελικά ανάμεσα σε παπούτσι για τρέξιμο και σε μόδας, χρειάζεται να σκεφτούμε για ποιον λόγο το χρειαζόμαστε. Για την εργασία μας, την γυμναστική μας ή μια απλή βόλτα για καφέ. Πιστεύουμε ότι με τις παρακάτω ενδείξεις, αυτός ο «αιώνιος» προβληματισμός θα σας λυθεί πολύ σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *