Ανάλογα το στυλ σου επέλεξε τον τύπο που σου ταιριάζει.

Τα καπέλα είναι από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ που μπορεί να φορέσει ένας άνδρας. Κρατάνε το κεφάλι ζεστό καθώς προσδίδουν, ανάλογα με τον τύπο τους, κι ένα συγκεκριμένο στυλ.

Το ενδιαφέρον με το να φοράς καπέλα είναι ότι μπορείς να μεταδώσεις πολύ εύκολα το ποιος είσαι, αφού κάθε είδος είναι τόσο ξεχωριστό από το άλλο, πράγμα που σε κάνει κατευθείαν άλλο άνθρωπο.

Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να φροντίσεις το καπέλο που θα επιλέξεις θα συνάδει με τον χαρακτήρα σου—κάνεις δεν θέλει να φορά κάτι που να το αλλοιώνει τη προσωπικότητα.

Μέσα στα χρόνια έχουν φτιαχτεί διάφορα είδη καπέλων τα οποία ανάλογα με την εποχή ήταν περισσότερο στη μόδα.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τους πέντε τύπους καπέλων που σήμερα μπορούν να φορεθούν πιο εύκολα, κι που κάθε άντρας χρειάζεται έστω κι μια φορά πρέπει να δοκιμάσει.

1. Καπέλο του Μπέιζμπολ

Αυτό το καπέλο μπορείς να το συνδυάσεις με οποιοδήποτε χαλαρό ντύσιμο, αφού τα καπέλα του μπέιζμπολ είναι τόσο λιτά, που το μόνο που δίνουν είναι ένα έξτρα στυλ στο τύπο ντυσίματος σου.

Αν ντύνεσαι πιο casual μπορείς να πάρεις ένα καφέ δερμάτινο καπέλο, ενώ αν είσαι λίγο περισσότερο athletic έχεις άπειρες επιλογές ανάμεσα σε πολύχρωμα καπέλα αυτού του τύπου. Το καλύτερο με αυτά τα καπέλα είναι ότι είναι τέλεια για οποιαδήποτε περίσταση, κι αυτό το κάνει το πιο βασικό τύπου καπέλου που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου.

2. Καπέλα τύπου Beanies

Τα καπέλα αυτά είναι κατάλληλα για τους χειμερινούς κι φθινοπωρινούς μήνες. Φορώντας ένα τέτοιο καπέλο «σώζεις» τον εαυτό σου από την καθημερινή ταλαιπωρία του να περιποιείσαι το μαλλί σου.

Ταυτόχρονα, σου δίνει έναν άλλο αέρα, περισσότερο του χαλαρού ντυσίματος το οποίο σε κάνει να ξεχωρίζεις αφού πολύ σπάνια βλέπεις κάποιο να το φοράει. Προτίμησε περισσότερο τα ουδέτερα χρώματα.

3. Καπέλα Bucket

Από τη παραλία μέχρι έναν χαλαρό καφέ, το καπέλο bucket σου δίνει έναν πιο ξενόφερτο αέρα. Επειδή είναι ένα ιδιαίτερο καπέλο, καλό είναι να το δοκιμάσεις για να δεις αν ταιριάζει με το στυλ σου.

Είναι συνήθως βαμβακερά οπότε αυτό τα κάνει καταλληλά για τους καλοκαιρινούς μήνες, κι είναι πολύ φορητά οπότε μπορείς να έχεις ένα να το κρατάς στο αμάξι σου για όταν το χρειαστείς.

4. Τραγιάσκα

Ιδιαίτερα στους χειμερινούς μήνες μια αγγλική τραγιάσκα μπορεί να αναβαθμίσει το στυλ σου κατακόρυφα. Ιδιαίτερα κι μετά τη άνοδο της παγκόσμιας σειράς των Piki Blinders τα καπέλα αυτά φαίνονται να ξαναέρχονται στο προσκήνιο.

Από ένα καπέλο παππούδων, πλέον συμβολίζουν έναν άντρα ηγετικό κι αποφασιστικό. Έτσι μια τραγιάσκα χρειάζεται να ανήκει στη ντουλάπα σου. Προτίμησε τα ουδέτερα χρώματα ώστε να συνδυάζονται με το σακάκι κι το παντελόνι σου.

5. Dad Hat

Παρόμοιο με το καπέλο του μπέιζμπολ, αυτά τα καπέλα είναι τόσο στιλάτα όσο κι χρήσιμα. Επειδή συνήθως φτιάχνονται από ύφασμα βοηθούν το κεφάλι σου να αναπνέει ώστε να μην σε κάνουν να ιδρώνεις.

Είναι ότι πρέπει για εκδρομές κι για χαλαρές βόλτες. Αν θες να δώσεις μια πιο vintage γεύση στο στυλ, σου το dad hat είναι η πιο καλή επιλογή που μπορείς να κάνεις. Προτίμησε ένα χρώμα που σε εκφράζει κι σου πηγαίνει.

Συνοπτικά

Ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ που ένας άντρας πρέπει να έχει στη ντουλάπα του είναι ένα καπέλο. Είναι στο χέρι σου το τι τύπου θα επιλέξεις, κι αυτό εξαρτάται από τη προσωπικότητα, το στυλ, αλλά κι την εκάστοτε περίσταση.

Για αυτό το λόγο, καλό είναι να δοκιμάσεις τους παραπάνω τύπους ώστε να πάρεις μια ιδέα για το τι σου ταιριάζει αλλά κι σε εκφράζει. Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο οποιοσδήποτε τύπος καπέλου θα αναβαθμίσουν σίγουρα το στυλ σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *