Όταν έρχεται η ώρα να ταιριάξουμε την μπλούζα με το παντελόνι μας δεν ξεχνάμε να δούμε και τι είδος και χρώμα κάλτσας θα φορέσουμε. Η επιλογή της κάλτσας θα μας αναδείξει αυτόματα και το στιλ μας. Σίγουρα, όμως, πέρα από τις στιλιστικές μας προτιμήσεις, θα πρέπει να προσέξουμε και το υλικό κατασκευής, το οποίο θα μας επιτρέψει να «αναπνέει» καλύτερα το πόδι μας και να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα μικρόβια(πχ. μύκητες).

Πάμε να δούμε τα 5 διαφορετικά είδη κάλτσας και πως θα μας βολέψουν στην καθημερινότητά μας.

1. Slip-on κάλτσες

Γνωστές και ως «αφανείς κάλτσες». Αποτελεί το είδος κάλτσας που «κρύβεται» ουσιαστικά μέσα στο παπούτσι μας, δείχνοντας στο ευρύτερο κοινό ότι απλά δεν φοράμε.  Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να κρύψουν την κάλτσα, με σκοπό να αναδείξουν την ομορφιά του αστράγαλού τους ή την κομψότητα του παπουτσιού που φοράνε. Μπορούμε να τις φορέσουμε για την γυμναστική μας,  στο μάθημα γιόγκα, στο χορό, ακόμη και σε κάποια επίσημη κατάσταση.

2. Κάλτσες αστραγάλου

Οι πιο συνηθισμένες κάλτσες που θα βρούμε στην αγορά. Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε κάλτσες που φτάνουν ελάχιστα πιο κάτω ή μέχρι την περιοχή του αστραγάλου. Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η βαμβακερή επένδυσή τους είναι ικανή να μας προσφέρει την «αναπνοή» που ψάχνουμε για το πόδι μας, σε καταστάσεις έντονης γυμναστικής ή στο καθημερινό περπάτημα. Ωστόσο, η λεπτή αφή του υλικού κατασκευής μπορεί να μας προσφέρει την άνεση και την βολικότητα σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας, όπως είναι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να ευχαριστιόμαστε την βόλτα μας με τα αθλητικά παπούτσια μας.

3. Κάλτσες γάμπας

Θα λέγαμε ότι είναι πιο σύνηθες να τις βλέπουμε φορεμένες από το γυναικείο φύλο, λόγω ότι το μεγάλο μήκος της αγκαλιάζει όλη την γάμπα και προσδίδει μεγαλύτερο ύψος σε ολόκληρο το πόδι. Ουσιαστικά, ξεγελάει το μάτι του παρατηρητή προσδίδοντας έξτρα ύψος στο άτομο που την φοράει. Αυτές οι κάλτσες μπορούν να αναδειχθούν εύκολα αν τις ταιριάξουμε με κάποιο σορτς, φούστα ή κάποια βερμούδα. Έτσι, επιδεικνύουμε ένα τέλειο συνδυασμό μιας μοντέρνας και casual εμφάνισης.  Επίσης, ειδικά τους χειμερινούς μήνες θα μας προσφέρουν την ζεστασιά που ψάχνουμε τόσο πολύ.

4. Mid-Size κάλτσες γάμπας

Οι κάλτσες αυτές έχουν κατακτήσει τον κόσμο της μόδας στην σημερινή εποχή. Μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε έχουμε μέσα στην ντουλάπα μας, διατηρώντας ένα πιο αθλητικό αλλά και casual look. Αυτές οι κάλτσες μεσαίου ύψους έχουν επένδυση σε όλο το μήκος τους και σύνθεση πλούσια σε βαμβάκι, κρατώντας μας ζεστούς στις κρύες θερμοκρασίες και προσφέροντας την δυνατότητα να απορροφούν τον περιττό ιδρώτα. Είναι ιδανικές για στιγμές που θέλουμε να γυμναστούμε, να κάνουμε μια χαλαρή βόλτα έχοντας το ιδανικό στιλ ή σε περιστάσεις επίσημης ένδυσης.

5. Quarter κάλτσες

Οι συγκεκριμένες κάλτσες μας καλύπτουν απόλυτα όλο τον αστράγαλο μας και φτάνουν μερικώς πιο πάνω από αυτόν. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στις mid size κάλτσες γάμπας, αποτελούν μια τάση της μόδας που προτιμούν οι περισσότεροι από εμάς, για να αναδείξουμε το στιλ μας. Παράλληλα, όσο πιο ψηλή είναι η κάλτσα, αποφεύγεται η περίπτωση να εμφανιστούν στο πίσω μέρος του ποδιού μας φουσκάλες ή πληγές από κάποιο παπούτσι.

Επομένως, εκτός από την εμφάνιση και το διαφορετικό στιλ, η κάλτσα αποτελεί ένα είδος εσωρούχου που χρειάζεται να προσέχουμε όταν είναι η στιγμή να επιλέξουμε.

Και τι εννοούμε; Είναι ανάγκη να σκεφτούμε τι είδους δραστηριότητα πρόκειται να κάνουμε με το που φορέσουμε τα παπούτσια μας. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται επίσης να επιλέξουμε το κατάλληλο υλικό κατασκευής από το οποίο είναι φτιαγμένες(βαμβάκι, πολυεστέρας κτλ.). Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα μιας φθηνής κάλτσας, αλλά να δώσουμε σημασία στον τρόπο πλεξίματος, την αφή και όπως είπαμε στις πρώτες ύλες από τις οποίες έχει κατασκευαστεί. Με αυτό το σκεπτικό θα γλιτώσουμε από πολλά ανεπιθύμητα προβλήματα που θα μας καταπονήσουν και θα μας δυσαρεστήσουν.

Για αυτό, μην περιμένετε άλλο. Ας γίνει η σωστή επιλογή αυτή την φορά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *