Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο χόμπι σας ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ικανότητες ή ποιο είναι κοντά στις προτιμήσεις σας; Τις περισσότερες φορές η απάντηση δίνεται από την στιγμή που θα ξεκινήσετε το χόμπι που σκέφτεστε να δοκιμάσετε.

Ωστόσο, πλέον, υπάρχουν πολλά χόμπι που αξίζουν μια δοκιμή. Το πιο πρόσφατο είναι το Padel tennis. Αποτελεί μια μοντέρνα πρόταση και πιο εξελιγμένη από το απλό κοινό τένις. Στην πραγματικότητα, το Padel  βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2013, αλλά η πανδημία επέφερε καινούργιους χώρους υποδομών και γηπέδων εξειδικευμένα για αυτό το άθλημα. Η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα του Padel είναι τόσο μεγάλη, που μας οδήγησε να το δοκιμάσουμε και εμείς. Για αυτό και παρακάτω, θα βρείτε τους 8 λόγους γιατί το Padel tennis πρέπει να είναι το επόμενο χόμπι που πρέπει να δοκιμάσετε.

1. Είναι ένα «κοινωνικό» άθλημα

Όπως σε πολλά αθλήματα χρειάζεται να υπάρχει το αίσθημα της συνεργασίας και της ομαδικότητας, έτσι και στο Padel οι παίχτες χωρίζονται σε δυο ομάδες των δυο ατόμων με στόχο την νίκη του παιχνιδιού μέσω της συνεργασίας και της ομαδικής αλληλεγγύης. Είναι σίγουρο ότι αν δεν έρθει μια μέρα ο/η φίλος/η σας, θα βρείτε πολύ σύντομα παρέα να παίξετε καθώς η επισκεψίμοτητα στα γήπεδα είναι τεράστια. Άρα, το Padel είναι ένα κοινωνικό άθλημα με την προοπτική να κοινωνικοποιηθούν και να γνωριστούν πολύ εύκολα οι παίχτες μεταξύ τους.

2. Οι κανόνες του είναι εύκολοι και απλοί

Το Padel είναι ένας συνδυασμός αθλημάτων όσο αφορά τους κανόνες του. Αν έχετε παίξει τένις ή έχει τύχει να γνωρίζετε το σκουός και το μπάντμιντον, μπορείτε πολύ εύκολα να τους κατανοήσετε. Ωστόσο, αν δεν γνωρίζετε τίποτα σχετικά με τα παραπάνω αθλήματα, δεν πειράζει! Οι κανόνες θα γίνουν απολύτως κατανοητοί με το που αρχίζετε να τους εφαρμόζετε στο γήπεδο.

3. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι ηλικίες

Μην διστάζετε αν έχετε την ανασφάλεια ότι η ηλικία σας δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το άθλημα. Το Padel είναι για όλες τις ηλικίες! Όπως κάθε άλλο άθλημα ρακέτας, όπως το τένις, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε παιδιά και ηλικιωμένους χομπίστες να μοιράζονται γήπεδα Padel με αθλητές υψηλού επιπέδου.

4. Ο καιρός είναι «σύμμαχός» σας

Και τι εννοούμε με τον όρο «σύμμαχος»; Τα γήπεδα Padel μπορεί να είναι είτε κλειστά τον χειμώνα, είτε ανοιχτά το καλοκαίρι. Και αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν οι καιρικές συνθήκες εκτός γηπέδου δεν είναι οι ιδανικές για να παίξετε το αγαπημένο σας χόμπι.

5. Κρατιέστε σε φόρμα

Το Padel είναι ένας συνδυασμός αθλημάτων όπως περιγράψαμε προηγουμένως. Για αυτό, και υπάρχει έντονη ταχύτητα, δύναμη, ευελιξία και αντοχή, τα οποία είναι μερικά από τα φυσικά χαρακτηριστικά που μπορεί να σας βοηθήσει να τα αναπτύξετε. Επιπλέον, μπορείτε να βελτιώσετε το συντονισμό χέρι-μάτι σε κάθε χτύπημα της μπάλας, καθώς και τον χρόνο αντίδρασης ο οποίος θα αλλάξει προς το καλύτερο το παιχνίδι σας.

padel1-syrrakos-sport

6. Ενίσχυση της ψυχικής υγείας

Τα οφέλη για την υγεία δεν σταματούν στα σωματικά μόνο. Παίζοντας Padel μπορείτε να βελτιώσετε την κριτική σκέψη και την πνευματική εγρήγορση, καθώς επίσης βοηθάει στη ρύθμιση της σεροτονίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τον ύπνο και την όρεξη.

7. Εξοπλισμός με προσιτό budget

Για να ξεκινήσετε αυτό το άθλημα δεν χρειάζεται να ξεφύγετε στο budget. Δηλαδή, μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα παπούτσια, αξεσουάρ και ρούχα, όπως ακριβώς και στο τένις. Οι τιμές όλων αυτών είναι πλέον προσιτές για τον καθένα σας, καθώς η συνεχόμενη ένταξη όλων και περισσότερων ανθρώπων στο χώρο του Padel επέφερε πιο οικονομικές λύσεις στην υπόδηση, ένδυση και τα αξεσουάρ.

8. Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα

Όπως προαναφέραμε το Padel παίζεται από δεκάδες εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, παρόλο που στην χώρα μας υπάρχει από το 2013. Μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλος αυτής της τεράστιας κοινότητας.

Επομένως, τα συμπεράσματά μας από την δοκιμή αυτού του αθλήματος είναι αρκετά θετικά και εντυπωσιακά με το πέρασμα του καιρού. Έχετε την δυνατότητα πάντα να επιλέξετε και να κρίνετε αν θα ξεκινήσετε ένα καινούργιο χόμπι. Ωστόσο, οι 8 παραπάνω λόγοι θα σας πείσουν να δώσετε μια ευκαιρία στο συγκεκριμένο άθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *